maandag 25 oktober 2010

Zo. dan nu weer een update!

Uiteindelijk heeft de gyn zo besparend mogelijk geopereerd. Hij heeft het litteken gebruikt van de vorige operatie, dit zorgt ervoor dat er niet nóg een litteken is waar endo aan kan knagen zeg maar, en het geeft genoeg ruimte om goed rond te kijken. De beide eierstokken zat een cyste in, die zijn leeggehaald en de eierstokken weer gehecht. beide eierstokken zaten ook verkleefd en zijn nu weer netjes gelegd. Verder was het vrij schoon in de buik, veel beter in vergelijking met 3 jaar geleden.

Dat het goed schoon was is ws ook de reden dat ik me verder goed voel. Ik heb amper pijn gehad, en ben nu pijnvrij op wat trekken aan het litteken na! Gelukkig maar want mijn maag werd ernstig ziek van al die pijnstillers waar ik nu gelukkig mee kan stoppen.

Alleen moet ik nu wél weer in de overgang. De gyn is er in gespecialiseerd en hij en de wetenschap zijn ervan overtuigd dat een schoonmaak operatie samen met een tijdje geen cyclus de kansen ernstig vergroten mbt het stoppen van endometriose én een eventuele zwangerschap. Nu dit dus beide doelen dient die wij voor ogen hebben kan ik het veel makkelijker ondergaan. Ik weet nu wat me te wachten staat en daardoor kan ik het makkelijker accepteren dan vorige keer.
Bijkomend voordeel is ook dat ik nu de buik meer kans kan geven om te herstellen waardoor het dragen van een kleintje in de buik straks ook minder zwaar is evenals de bevalling.

Allemaal wel positief nieuws toch!

In de nacht van za op zo ben ik op de wc flauwgevallen. Iets met darmen die niet op gang wilden komen en weet ik het wat. Maar goed ik weet dat ik met mijn broek op mijn knietjes aan het koordje trok en wakker werd in bed .meteen alle toeters en bellen erbij. maar bloeddruk was uitstekend evenals de hb (8,5) dus het lag er echt aan dat ik niet lekker was van mijn darmen. En dat komt bij mij wel vaker voor.
Gister hebben ze de darmen maar even geholpen en sindsdien voel ik me wat dat betreft kiplekker.

Ik zit nu thuis bij mijn moeder. Daar mag ik nog even aansterken en dan hoop ik snel weer naar mijn eigen huis te vertrekken.

1 opmerking:

Johan Wiegel zei

Fijn dat het zo goed is verlopen. Sterk lekker aan.

Johan Wiegel