maandag 4 juli 2011

Besparen

Een hot item tegenwoordig want iedereen heeft geld te weinig. Het gaat van klein tot groot en eigenlijk zou je op een hutje op de hei moeten wonen met je eigen groentetuintje, een waterbronnetje en een geit. Maar ja dat doen we niet want we kunnen nu eenmaal niet zonder ons dit of datje toch? Terwijl we op vakantie toch ook zonder een heleboel dingen kunnen dacht ik zo.

Maar goed. Ook in huize vermanen besparen en budgetteren we hoor. We moeten wel want met 1 inkomen en een huur boven de subsidiegrens is het niet ruim. Nu ligt het er wel aan hoe hoog dat inkomen is akkoord. Maar jullie begrijpen wel dat er niet veel overblijft? Tot nu toe spaarden we het hele jaar door om het mondjesmaat weer uit te geven en zo ging het elke keer door. Nu hebben we de belastingteruggaaf gebruikt om een lening in te lossen en ik denk dat we het niet eens nodig zouden hebben als we niet gingen verhuizen.

Verder zouden de meeste mensen een hoop geld kunnen besparen als ze niet op elk telefoontje ja zouden zeggen. Want 9 van de 10 telefoontjes zijn bedoeld om je dingen aan te smeren. Van goedkope beleggingsverzekeringen tot een boekenpakket wat nog niet in de winkel ligt! Wees nuchter, denk na en kijk naar wat je NU en NODIG hebt en niet naar wat je wilt. Dan houd je ineens een stuk meer geld over aan het einde van de maand waar je dan eens iets mee kan doen wat leuk of gezellig is maar wat je ook nodig hebt. Zoals een dagje uit met elkaar, of een nieuwe wasmachine ;)

Wij hebben geluk wat die laatste betreft. Die van ons gaat ze verhuizing niet overleven. Wat ik trouwens best vind tegenvallen want het is een goed merk en we hebben hem pas 6 jaar in gebruik. En nu is het digitale werk wat het begeeft en dat maakt het duur. Maar wij gaan samenwonen met anderen die nog wel een goeie machine hebben dus dat scheelt dan weer toch? Hoeven wij geen nieuwe te kopen.

En onze besparende acties gaan ook in het nieuwe huis gewoon door hoor. We verzekeren ons niet voor ieder gat en leven zuinig en bewust. En dat is heus gewoon goed, gezellig, leuk en lekker hoor!

Geen opmerkingen: