maandag 6 februari 2012

Een dag uit het leven van...

... mij. Of je zou het een soort update kunnen noemen natuurlijk.

Gisteren ongesteld geworden dus vandaar dat ik vandaag zoveel mogelijk blijf zitten. Het verschilt per keer of ik de eerste of tweede dag uit de running ben. En dit keer is het dus de tweede dag.
Kom ik direct bij het feit dat het met mijn vruchtbaarheid dus ook nog niet snor zit. Dat was denk ik wel duidelijk? Hannah wordt over 2 mnd 4 dus het is al weer even geleden dat we weer begonnen met denken aan het zwanger worden zeg maar.
Het is voor mij nu wel iets makkelijker om er afstand van te nemen. Ik probeer nuchter te blijven maar toch is het iedere maand nog een teleurstelling.
Tijd voor een bezoek aan de gyn dus. Vandaag maar even bellen naar Leeuwarden (schrijft het op de checklist)

Met de bijnier zit het ook nog niet snor. Heb een afspraak gehad bij de endocrinoloog in Heerenveen en die veegde de hele behandelmethode van onze huidige internist van tafel. Beetje jammer, ik had zo de hoop dat zij een beetje verstand van zaken had, maar helaas. De tweede keer vertelde ik dat mijn klachten alleen maar erger werden en toen zei ze dat zij het ook niet wist maar het lag in ieder geval niet aan de schildklier of bijnier. Volgens haar dan.
Maar sindsdien ben ik meer vitC gaan nemen, écht op tijd naar bed gegaan (met 1 a 2 keer wat later) en soms een middagdut. Dat scheelt een hoop. Minder suiker doe ik al een tijdje, ik snoep suikervrij en neem ook op brood andere dingen. Verder gewoon rustig aan doen als het moet, en doorwerken om iets af te krijgen. Want een lange checklist is ook niet goed voor de zenuwen toch?
Maar mijn aldosteron blijft te hoog en daar baal ik van. Dus nog even een afspraak maken bij een arts die wél verstand heeft van bijnieren (schrijft ook op de checklist). En ik moet deze week ook nog even mijn waardes van de schildklier opnieuw laten prikken (checklist).

Afgelopen week er achter gekomen dat plasma doneren in Friesland lastiger is dan gedacht. De dichtstbijzijnde afname plek is Oosterwolde, maar daar doen ze geen plasma. Dan wordt het Heerenveen. Daar ga ik niet alleen voor de plasma heen, hoe graag ik ook donor ben. Het is toch al gauw een half uur tot 40 min rijden. Als ik er tóch moet zijn dan zou ik het wel kunnen combineren maar de afname zelf kan ook wel een uur duren. Dus dat wil ook niet zomaar. Dus het zou zo maar kunnen dat ik moet wachten tot hier dichtbij een afname plaats komt voor Plasma...

Het wonen in Appelscha bevalt ons allemaal súper. Prachtig hier met mist, zon, ijs of SNEEUW! Afgelopen week is er 20 cm sneeuw gevallen om nog maar niet te spreken van een dichtgevroren greppel. Soms is kinderplezier zo simpel en dat maakt een mens gelukkig. We vallen weer lekker terug in onze ouderwetse gewoontes en ritme's zei het hier en daar aangepast aan de nieuwe woonsituatie. We blijven mensen dus ook hier en daar een meningsverschil hoort erbij.
Wat vooral goed is, is de rust en regelmaat. Iedereen een eigen slaapkamer en genoeg ogen en oren om overal problemen te kunnen voorkomen. Geeft ook rust voor de ouders die niet overal bij hoeven te zijn.
De kinderen doen het goed op school en die niet op school zitten zouden willen dat het wél zo was ;)

Dan wat anders. We (en dat is Oma, Arike en Joke) zijn van plan een stoffenwinkel te runnen in Appelscha. We hebben een mooi pand op het oog in het nieuwe winkelcentrum. We hebben contact gehad met de mannen van Stoffenkraam.nl. Zij kunnen ons helpen met het opstarten, inrichten en inkopen van de winkel. We hoeven ons niet druk te maken over welke leveranciers en welke stoffen dat regelen zij wel. We hebben er zin in! Want dat is wat er nog miste in deze mooie woonplaats. Nu nog 'even' een lening afsluiten voor ons deel van de inbreng en hopelijk kunnen we dan snel beginnen met het verkopen!

Dan nog mijn niet haren wassen project. Gaat best goed sinds ik mijn haar kort heb. Goed kammen en af en toe alleen nat wassen (zonder zeep oid) gaat goed. Ik zorg dat ik op momenten dat ik representatief moet zijn, wel schone haren heb. En als ik wil dat het goed zit moet ik het dus de dag ervoor wassen. Ik was het niet meer met schampoo maar met marseillezeep. Ik heb gemerkt dat ik van shampoo pukkels op mijn rug krijg. En hiermee gaat het goed. Ik gebruik appelazijn als conditioner en daar wordt mijn haar mooi glad van. Het voelt dikker en stugger aan dan ik in tijden gevoeld heb. Hoewel het nu wel statisch is door het koude weer.

Over koud weer gesproken. Dankzij die lage temperaturen hier dus bevroren leidingen. Geen warm water boven en zelfs een verwarming die het niet deed. Maar nu is de loodgieter er dus het komt wel goed. Nu nog even bedenken hoe we dat gaan voorkomen de volgende keer. Het blijft nog wel even koud en dan hebben we het zo weer. De leidingen lopen namelijk onder de punt van het dak door waar we ook alle spullen opslaan. Niet echt warm daar dus, maar ook slecht te verwarmen. Dat kost ons misschien nog wel wat hoofdbrekens..

Nou dat is het voor nu even hoor, genoeg gewauwel ;)

Geen opmerkingen: